En vecka på Rhodos från 1599 kr

Att resa ospecificerat är naturligtvis något av en chansning, som uppvägs av det låga priset. Och om man ändå tänker vara ute hela dagarna eller nätterna behöver man egentligen bara ett rimligt fräscht rum att sova i.

Hos Ving har du ändå viss kontroll över ditt boende, även vid ospecificerade resor. En snabb sökning på deras hemsida visar att man kan få flyg och boende i rumsklass 2 för knappt 1600 kr per person, i klass 3 med balkong eller terrass för ytterligare några hundralappar och i klass 3 med garanterad tillgång till pool för strax under 2000 kr.

Eller så reser man specificerat. Då börjar priset för en vecka i juni på 2785 kr per person, vilket också är ett fynd. Sedan kan man naturligtvis höja ambitionsnivån i stort sett hur mycket man vill.

Med en medeltemperatur på 26 grader under högsommaren och flest soldagar av de grekiska öarna är Rhodos ett säkert kort för den som vill solsäkra sin semester.

Barnfamiljer väljer helst Kallithea eller Lardos. Den som söker lugn och avkoppling kan också välja också Lardos, medan den som är intresserad av shopping, nöjesliv och restauranger kanske helst bor i Rhodos stad.

Reser man utan barn kan Vings populära Sunprime Miramare Beach på Rhodos västkust vara ett intressant alternativ. Här bodde stora delar av den internationella kändiseliten på 1960-talet. Hotellet erbjuder total avkoppling samtidigt som det är nära till nöjes- och shoppinglivet i Rhodos Stad.

Rhodos historia sträcker sig tillbaka till antiken och här finns många intressanta platser att besöka, med guidade turer eller på egen hand med bil. Hyr du bil kan du också göra utflykter till många små fina byar och naturliga badvikar. De som surfar söker sig till Prasonissos på öns sydspets.

Du äter gott på allt från små lokala tavernor med sin medelhavskost till trendiga internationella restauranger. Vill du pröva lite av varje beställer du blandade Meze. Till det kanske något av de goda lokala vinerna? Lunch äter man först framåt 14-tiden och för middag öppnar de flesta restauranger inte före 19. Rytmen i det varma klimatet är helt enkelt en annan. Och visst är det trevligt att sitta och äta middag i den varma, mörka sommarnatten?

Så varför inte solsäkra sommarsemestern med en vecka på en av Medelhavets trevligaste öar?

Dela...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + fyra =