8 oförglömliga dagar i Sri Lanka

Drömmer du om en resa som blir ett minne för livet? Då kan Sri Lanka vara något för dig. Här kombineras verkligen allt i ett och samma land. Upplev fantastisk natur och ett rikt djurliv, se historiska och religiösa platser, allt ackompanjerat av kultur, spännande mat och ett fantastiskt väder.

 

Sri Lanka är en ö sydöst om Indien, det är en före detta brittisk koloni, så du kan enkelt göra dig förstådd på engelska. Om du vill uppleva en annorlunda rundresa kan du kolla in erbjudandet från Voyage By Me. Här ingår allt du måste uppleva under ditt besök i Sri Lanka.

 

  1. Natur

Här ligger temperaturen runt 30 grader året om, vilket ger ett tropiskt klimat. Du hittar allt från paradisstränder till regnskog med gömda vattenfall. Ett besök på ett teplantage i bergen ingår givetvis.

  1. Djurlivet

På Sri Lanka finns det en stor chans att du får se vilda elefanter. I Yala nationalpark finns även en stor population av leoparder. Du kan även se vattenbufflar, fåglar, fiskar, sköldpaddor och andra exotiska djur.

  1. Historiska och religiösa platser

Många sevärdheter på Sri Lanka är klassade som världsarv av UNESCO. Lejonklippan Sigiriya är ett av dem. 1200 trappsteg tar dig upp till fortet från 400-talet. Under rundresan besöker du även Tandtemplet där Buddhas tand finns förvarad.

  1. Mat

Om du gillar indisk mat så kommer det lankesiska köket att falla dig i smaken. De traditionella rätterna är olika currys, alltså grytor (oftast starka) med grönsaker, fisk, nötkött, fläskkött eller fårkött. Grytorna innehåller många olika kryddor, oftast kokosmjölk, och serveras med ris.

  1. Kultur

På Sri Lanka blir du väl bemött av befolkningen och du får möjlighet att ta in en del av lugnet som munkarna förmedlar. Utforska öns konsthistoria och tradition. Lär dig mer om öns traditionella danser och musik, och fascineras av det färggranna och vackra modet.

Dela...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tre =