San Sebastian i sommar 4809 kr

Pittoreska men sprudlande San Sebastian är lätt att bli förälskad i. Surfing, stadsliv och inte minst – den baskiska maten. Ta del av staden en vecka i juni, 9617 kr för två inkl. flyg och hotell.

Hotell Husa Europa ligger mitt i centrum i San Sebastian och endast fem minuter från stadsstranden Playa de Concha. Det finns tillgång till restaurang, bar/lounge och ett kafé. På alla rummen finns det wi-fi och parkeringsservice erbjuds. Personalen är mycket hjälpsam och svarar gärna på dina frågor!

San Sebastian ligger inklämd mot Spaniens norra kust. Staden innehåller allt man kan begära av en kuststad på sommaren; strandliv, natursköna omgivningar, stadspuls och en stor skopa charm. För en riktig foodie är det paradiset – staden innehåller fler Michelinstjärnor per invånare än någon annan stad i världen. Matglädjen till det baskiska köket genomsyrar staden och huvudattraktionen är självklart pintxos, den spanska varianten på tapas. Parte Vieja är den gamla delen som är mysig att strosa runt i. Gör som så många andra och slink in då och då på någon av de lokala barerna för lite pintxos. Nästan alltid serveras du över bardisken, eller om det är fullt, på gatan.


Foto: Källa

San Sebastian är däremot mer än bara gastronomisk lycka. Till Playa de la Zurriola ska du ta dig om du vill hyra en bräda och testa vågorna. Många tar sig till staden just för surfingens skull, då det är få städer som är bortskämda med så pass bra vågor. Att rekommendera är att ta sig ut på en tur i de gröna bergen. Efter bara några minuters färd känns staden redan långt borta och ett vackert landskap breder ut sig. När krafterna tar slut så är relaxa på stranden ett måste – då Playa de Concha har ryktet att vara en av världens vackraste citystränder.

Foto: Källa

Foto: Källa

Hotell Husa Europa

Dela...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + 16 =